Mens vi venter på Irak-kommissionen

16.01.2018

– skarp satire om aktuel politik og krigsførelse

Skuespiller Peter Larsen træder igen i karakter som Kultursociolog Jørgen Andersen. Han har henslæbt de sidste 25 år med arkiveringsopgaver i kældrene under Det Kongelige Arkiv – Danmarks Kollektive Erindring, siden han i 1992 i den berømmede ’Mens vi venter på retfærdigheden’ blotlagde alle de pinagtige detaljer i Tamilsagen, der endte med at rive det bulende gulvtæppe væk under Schlüter-regeringen.

NU dukker han op igen med en satirisk udredning om, hvordan to mænd og 100 løgne gjorde Danmark til en krigsførende nation! I marts 2003 gik Danmark med i amerikanernes invasion af Irak. Der er blevet gjort ihærdige anstrengelser for at drukne det forløb, som ledte op til krigen. Men hvad der kastes i glemslens ocean, har det med at skylle op igen…

MENS VI VENTER PÅ IRAKKOMMISSIONEN går humoristisk og satirisk ombord i de løgne, der førte til beslutningen om angrebskrigen mod Saddam Hussein. Et betændt stykke samtidshistorie kommer under kniven, men Jørgen Andersen vil med vanlig tæft vende åben-mund-og-polypper til forundring og latter.

Målgruppe: 10. klasse samt ungdomsuddannelserne

Spilleperiode: 6. - 10 marts 2018

Yderligere information