Beachvolleyforløb på skolens baner

03.10.2018

På Skæring Skole har 7.y sidst i august og først i september spillet beachvolley tre mandage i træk. De har haft to instruktører fra Aarhus Beachvolley Club på besøg for at lære dem om boldspillet i sand.

Læreren bag initiativet, Esben Lund Hokland, fortæller:

"Vi udnyttede det gode vejr og tog skolens to beachvolleybaner i brug til et beachvolleyforløb for de 26 elever. De to instruktører kunne så forme fremtidens boldbaskere," siger han

En af instruktørerne fra Aarhus Beachvolley Club var 24-årige Christina Brandt, der var lidt i tvivl om, hvad hun kunne forvente af drengene og pigerne i 7.y.

"Vi bruger elementer fra kidsvolley-programmet level 1-3 for at se, hvor det giver mening at begynde. Det handler bl.a. om at kaste til hinanden over nettet og gribe bolden, men så der også spilles baggerslag først for at give point," siger hun og forklarer, hvorfor det ikke bare lige er så let at gå til: "Beachvolley er en motorisk udfordrende sport, hvor du skal bevæge dig i sandet samtidig med, at du skal styre din krop og arme. Men det er også sjovt, at du bare kan kaste dig - hvis ellers du ikke er sart over at få sand overalt på kroppen." Hun griner med tanke på en del af pigerne, der ikke var så vilde med den del.

Christina Brandt forklarer, at en del af læringen foregik med beachvolley-relaterede lege, hvor de fik bevæget sig i sandet samtidig med de skulle samarbejde om noget - to vigtige ting at kunne i beachvolley. Esben Lund Hokland var meget tilfreds med forløbet på sin klasses vegne: "Eleverne blev kyndigt ført igennem grundslagene, spillege samt basale taktiske øvelser, som alt i alt gjorde eleverne til de stolte beachvolleyspillere, de er i dag."

Aarhus Beachvolley Club tilbyder både forløb i deres Beach Park Aarhus i Aarhus N og ude på skolernes egne baner, hvis de er så heldige at have det. Sæsonen løber fra 1. april til 1. oktober.

Yderligere information