Be the Change festival

14.08.2017

Sæt verdensmålene på skemaet! Tag din udskolingsklasse gratis med til Be the Change festival

Be The Change er en stor offentlig event, der afholdes foran Musikhuset d. 20.- 21. august.

Festivalen sætter fokus på FNs 17 verdensmål og vil inspirere bl.a. borgere, virksomheder og skolebørn til at skabe positiv forandring. Eventet afvikles som en del af den første globale talentkonkurrence, UNLEASH, hvor 1000 unge mennesker fra hele verden dyster om at skabe bæredygtige løsninger på klodens største udfordringer.
Festivalen består af 7 telte, der hver især har fokus på et af de 17 verdensmål – rent vand og sanitet, bæredygtig energi, stop sult, uddannelse, ansvarligt forbrug og produktion, sundhed og trivsel, bæredygtige byer og lokalsamfund. Hvert telt er et innovations-laboratorium og et udstillingsrum for nytænkende lokale og globale projekter. På festivalpladsen er der desuden nogle oplevelsestelte, hvor gæsterne kan opleve verdensmålene gennem installationer, video og øvelser - og flere madboder, der sælger god, bæredygtig mad.

Hvad kan I bruge festivalen til?
Festivalen er åben for offentligheden søndag d. 20. og mandag d. 21. august. Mandagen står især i skolernes tegn med et særligt tilbud til lærere for 7.-9. klasse:
Gå på opdagelse i teltene, se eksempler på nytænkende, bæredygtige globale og lokale projekter, og få ny viden om verdensmålene og inspiration til, hvordan man som ung i Aarhus selv kan gøre en aktiv forskel. Eleverne kan også dyste i vandfodbold, bygge et fremtidstårn i LEGO® klodser, smage på en bæredygtig græshoppe eller ”forsvinde” i en regnskov. Pladsen er åben fra kl. 8-15.

Gratis undervisningstilbud
I det store skoletelt (40 m2 shelter) på pladsen kan hele klassen modtage undervisning af en times varighed. Underviserne er dels UNDP/FN-medarbejdere, der har stor faglig viden om verdensmålene, dels LEGO® medarbejdere, der vil facilitere reflektions- og øvelsesprocesser. Der er undervisning fra kl. 8-12. Tidspunkterne kl. 9-10 og kl. 10-11 er ledige på nuværende tidspunkt.

Sådan tilmelder I jer
Send en mail til Anne Yding på ay@unleash.org - skriv om I er interesseret i tidsrummet kl. 9-10 eller kl. 10-11.
Det er gratis at deltage.

Yderligere information
Læs mere her: