Gratis

SCIENCEDAG - gratis forløb

Beskrivelse

Sciencedag på Naturhistorisk Museum Aarhus er jeres chance for at få en hel dag - gratis - i naturvidenskabens tegn. Med en række workshops og spændende aktiviteter undersøger vi alt fra matematiske uligheder, til sæbebobler og overraskende opfindelser gennem historien.

Alle aktiviteter er gratis, hele dagen - det er nødvendigt med tilmelding.

Dagens indhold er I selv med til at skræddersy. Det er muligt at vælge op til 3 forskellige aktiviteter pr. klasse, hvis I ønsker at fylde dagens program helt ud. Vi anbefaler dog max 2 aktiviteter, så der er plads til både fordybelse og pauser.

Aktiviteter på dagen:

Show i Mindlab

På 45 minutter præsenterer vi en række minioplæg, om alt fra big bang til de store og små tilfældigheder, der har været med til at forme verden som vi kender den. Showet er opbygget om en række forskellige oplægsholdere, og vi opfordrer til dialog - her er der plads til alle spørgsmål.

Vilde opdagelser-workshop

Inddelt i grupper vil eleverne prøve kræfter med en række "tilfældigt" udvalgte opgaver, der er baseret på kommunikation og samarbejde. Med en formidlers hjælp får eleverne mulighed for at sætte ord på de udfordringer de møder i løbet af workshoppen, og til sidst vil alle skulle fremlægge både deres problem og deres løsning.

Evolutionsværksted

Prøv kræfter med de komplicerede mekanismer, der har ført til den diverse verden vi kender i dag. Med terningekast og vejledning fra en naturformidler, undersøger vi evolutionsbegreber gennem gruppearbejde og sammensætningen af nye, spændende dyr. På dette værksted bruges der ægte dele af dyr, heriblandt, fødder, pels og fjer.

Formål

Med udgangspunkt i formidler-vejledte aktiviteter og workshops får eleverne mulighed for at gå i dybden med naturvidenskabelige metoder og teori. 

Scienedagen fokuserer på samarbejde, kommunikation og deltagelse. Der er mulighed for gode dialoger og hjælp fra vejledere hele dagen, og sammen sørger vi for at eleverne får arbejdet med begreber der relaterer sig til STEAM-konceptet. Der arbejdes altså både med analyser, formidling, kreative output, parallel og kooperativ læring, kommunikation og præsentation af ens arbejde.

Sted
Naturhistorisk Museum
Wilhelm Meyers Allé 10
8000 Aarhus C
Tilmelding

Det er nødvendigt at kontakte koordinator Lea på mail lea [at] nathist [dot] dk eller ringe til nummeret angivet her på siden.

Tilmelding
Tlf.nr. 21742064
Tilmeldingsfrist
06.09.2024