Gratis

Kritisk Tænkning på Nettet i 8. klasse

Beskrivelse

Indsatsen ønsker at styrke de unges viden og refleksion over egen adfærd på nettet. Workshoppen har derfor til formål at give de unge mennesker værktøjer til selv at kunne gennemskue sociale medier online og på den måde træffe kvalificeret beslutninger der bygger på egne værdier og accepterede demokratiske værdier og lovgivning. 

Temaerne i workshoppen er:
Online adfærd: Digitale påvirkninger, ytringsfrihed, demokratiets grænser, rettigheder og radikalisering.
Polarisering: Herunder kategorisering, dem og os udfordringer og lære at gennemskue polarisering.
Visuelle virkemidler: Hvad skal man lægge mærke til, når man kommunikerer via billeder og symboler.

Workshoppen udspringer af Aarhus Kommunes antiradikaliserings indsats med fokus på forebyggelse af online radikalisering. Workshoppen varer 4 lektioner og varetages af to instruktører. Workshoppen kan bookes til afholdelse de første fire lektioner. En af klassens faste lærere skal være tilstede under workshoppen og har en vigtig pædagogisk rolle. Workshoppen afvikles således ikke under tilstedeværelse af en vikar.

Formål

Workshoppen har til formål at lære børnene tidligt, at gennemskue sociale netværk online, så de udvikler en personlig, social og demokratisk robusthed og dermed kan forholde sig kritisk og træffe kvalificerede valg, der bygger på egne og samfundsmæssige accepterede demokratiske værdier online.

Undervisningsmateriale
Tilmelding

Kontakt Anne Sofie Rasmussen på  for spørgsmål eller booking af workshoppen. Workshoppen kan bookes direkte via linket: Århus kommune - Forebyggelse af radikalisering - Forebyggelse af radikalisering (side-walk.dk)