Gratis

Teaterværksteder - på Aarhus Teater

Beskrivelse

I teaterværkstedet er dine elever i centrum.

Med en kombination af fysiske og mentale øvelser, der sætter krop og hoved i spil, oplever eleverne et både personligt og aktuelt møde med Aarhus Teaters forestillinger.

Eleverne bearbejder forestillingens tematik og æstetiske greb, og får en unik mulighed for at forstå sig selv i forhold til forestillingen.

Teaterværkstedet tilrettelægges specifikt efter det pågældende klassetrin og henvender sig derfor både til elever og lærere i grundskolen og ungdomsuddannelserne. 
Værkstederne foregår på Aarhus Teater og varetages af en professionel teaterpædagog. Der kræves ingen forkundskaber hos eleverne.

Hvad får du og dine elever ud af et teaterværksted?

Arbejdet i teaterværkstedet kan bidrage til, at eleverne får et mere varieret og nuanceret forhold til kunst og kultur ved at prøve scenekunsten på egen krop. At de faglige kompetencer som fx bedre sprogforståelse, mundtlig fremstilling og fortolkning styrkes. Og ikke mindst at elevernes selvværd kan øges.

"Det var meget intenst for mig som underviser at få lov at se eleverne fra sidelinjen, da de til slut i workshoppen skulle lave deres egne små scener. At se dem agere hvor det ikke var mig, der skulle sætte dem i gang, gjorde, at jeg fik et helt rent billede på, hvordan de arbejdede. De var meget koncentrerede, nærværende og fordybede og der opstod en masse små fine impulsive øjeblikke.”
— Tina Houmand, Gudenåskolen, Ry

I sidste sæson kunne vi allerede i august melde om udsolgt til alle teaterværksteder i hele sæsonen. Vi anbefaler derfor, at du er hurtigt ude med din bestilling, så du og dine elever er sikre på at få et teaterværksted.

Teaterværkstederne er støttet af ULF i Aarhus – Undervisnings- og læringsforløb, Børnekulturhuset, Aarhus Kommune

Formål

Arbejdet i TeaterVÆRSTEDET kan bidrage til, at eleverne får et mere varieret og nuanceret forhold til kunst og kultur ved at prøve scenekunsten på egen krop. At de faglige kompetencer som fx bedre sprogforståelse og mundtlig fremstilling styrkes. Og at elevernes selvværd kan øges.

Sted
Teatergaden
8000 Aarhus C

På Aarhus Teater - i Aarhus Teater Lærings eget undervisningslokale eller i en af vores prøvesale.