3 kortfilm om køn

Beskrivelse

Hvordan springer man ud som transkønnet overfor en mor, der ønsker at opretholde en pæn facade? Hvad gør man egentlig, hvis man er en pige, men man ikke er det, på den måde alle andre synes, man skal være det på? Det er et par af de spørgsmål, der kommer op i årest kortfilmsprogram om køn.
 

Take Your Partners (11 min)
Ollie er ikke en helt almindelig 8-årig dreng, men hun vil heller aldrig blive den pige, som samfundet forventer hun skal være.

Engelsk uden undertekster

Boy  (16 min)
I en dansk forstad forsøger Emil at springe ud som trans over for sin mor, han søger støtte og hjælp fra sin storebror.

Dansk med engelske undertekster

BrocKINGton (8 min)
Blake er trans og går i gymnasiet. Han fortæller om, hvilke udfordringer han har mødt i North Carolina, og hvordan det er at være anerledes end sine jævnaldrende. 

Engelsk uden undertekster

 

Formål

PROUD! Filmfestival er en aarhusiansk filmfestival, der sætter fokus på bøsser, lesbiske, bi- og transpersoner. Som et særligt tilbud til kommunens skoler, har vi sammensat et normkritisk film- og debatarrangement for 8. - 10. klasse. Eleverne stifter bekendtskab med begreber som transkønnethed, queer og kønsnormativitet. Efter begge visninger vil der være mulighed for at stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord til en LGBT-person med erfaring indenfor emnet. Vi har god erfaring med at debatten er nede på jorden, hudløs ærlig og spændende.

Sted
Paradisgade 6-8
8000 Aarhus C

Sal A

Undervisningsmateriale
Som lærer har du mulighed for at tage udgangspunkt i et undervisningsmateriale udarbejdet specifikt som supplement til vores filmvisninger. De er rettet mod dansk-, samfundsfag-, historie og seksualundervisning og er udarbejdet af vores moderfestival, MIX Copenhagen, i samarbejde med konsulenter med speciale i køn i pædagogik. Disse må bruges frit.
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
08.10.2018