Gratis

Sukker

Beskrivelse

Børnekulturhuset udbyder forestillingen Sukker - et  gæstespil af det reumertvindende kompagni Det Olske Orkester på Teater Katapult.

Forestillingen SUKKER er første del af trilogien, ’En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering’ - om danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år og hvordan den har formet vores forhold til omverdenen.

SUKKER starter sin fortælling i 1700-tallet. Danskerne er rejst ud i verden; videbegærlige, længselsfulde og forførte af det fremmede, men også grådige efter rigdom. Slavekaptajnen, præsten, bogholderen, lægen, plantageejeren og den fattige skibsdreng gør deres entré på de fremmede kyster. Gennem flere hundrede år strømmer sukkeret fra Vestindiens slavekolonier til København og sætter sine spor. I 1878, 30 år efter slaveriets ophævelse, kulminerer sult og fattigdom i Danmarks største arbejderopstand, ’Fireburn’, på St. Croix. Over 200 sorte arbejdere bliver dræbt. Opstanden er siden forsvundet fra den danske historieskrivning. Glemt eller fortrængt?

SUKKER former et kritisk billede af Danmarks selvforståelse som slavenation gennem en dramatisk historie i et poetisk og fysisk ekspressivt formsprog udført af et kompagni på seks skuespillere og dansere. Lys-projektioner af historiske kort og flydende oceaner fylder rummet, Haydens klassiske musik blander sig med afro-caribiske rytmer og sender os afsted på trekantsruten: Danmark - Afrika - Vestindien. Et af de sorteste kapitler i Danmarkshistorien…

Det er ideelt at se forestillingen med sin historie- eller samfundsfagsklasse.

Billetbestilling efter først-til-mølle-princippet: ring til Børnekulturhuset på 4185 6669

Formål

  • At opleve en historisk periode omsat til teaterscenen
  • At reflektere over Danmark som forhenværende kolonistat
Sted
Skovgaardsgade 3-5
8000 Aarhus C
Teater Katpult
Undervisningsmateriale
Undervisningsmateriale til forestilling Sukker: