Gratis

Passageren - opera om holocaust

Passageren

Beskrivelse

PARTNERSKAB TILBYDES

Vil I indgå et samarbejde med os?
Hvis I vil forberede eleverne grundigt på en smuk og barsk oplevelse, vil vi tilbyde undervisningsmateriale og gratis billetter til generalprøven i Musikhuset Aarhus på operaen Passageren - en sand historie om holocausts rædsler.

Undervisningsmateriale til historiefaget lægger op til faglig fordybelse i emner som folkedrab og holocaust samt diskussioner af hvordan og hvorfor vi mindes. Efter faglig fordybelse er der mulighed for en kunstnerisk oplevelse med operaen Passageren, som er baseret på en sand beretning om oplevelser i Auschwitz.

Operaen Passageren er komponeret af polske Mieczyslaw Weinberg. Hele hans familie blev myrdet uder holocaust, og han ønskede at skrive et værk om krigens gru - og om menneskelighedens og kærlighedens sejr trods alt. Han fandt sit udgangspunkt i Zofia Posmysz´ novelle om kvinden, der undervejs på en Atlanterhavsdamper møder en mystisk passager, som minder hende om en kvinde, hun var fangevogter for i Auschwits.

For at indgå partnerskab skal du som lærer forpligte dig på at forberede din klasse via undervisningsmaterialet.

Der kan også leveres materiale til brug i musikundervisning (node, lyd, opgaver) og tyskundervisning (tekstuddrag fra Passageren samt fra Hitlers tale om Det Tredje Rige).

For yderligere oplysninger: Kontakt leder af formidlingsafdelingen på Den Jyske Opera, Lene Juul Langballe på ljl@jyske-opera.dk senest d. 1.6.18.

Formål

  • At give eleverne mulighed for at forholde sig til 2. verdenskrig og holocaust via undervisningsmateriale og adgang til operaforestilling

 

Sted
Thomas Jensens Allé 2
8000 Aarhus C
Musikhuset Aarhus

Store Sal

Yderligere information
Baggrundsviden

Læs mere om operaen Passageren på Den Jyske Operas hjemmeside: https://www.jyske-opera.dk/dk/opera-2018-19/passageren/

Undervisningsmateriale
Undervisningsmateriale til historiefaget på STX, HTX, HHX
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.06.2018