Fri os fra det onde
Beskrivelse
Som enten bonde, borger eller adelig lever vi et helt liv i den danske middelalder. Vi præsenteres for middelalderens retfærdighed og de muligheder man har på landet og i byen. Til sidst rejser vi ind i skærsilden, og ser hvordan livets fristelser dømmer os i døden
Periode: Middelalder 1050-1536.
Aktiviteter
Opgaver der skal løses som gruppearbejde i udstillingen.
Forberedelse
Perioden er fra 1050 - 1536 e.Kr. Hvor middelalderens mennesker lever i en tid, hvor Danmark åbner for europæisk indflydelse, byer vokser op som centrum for handel og håndværk, kirker og klostre bliver anlagt og der bliver bygget borge. Den sorte død rammer i 1350 og omtrent hver tredje indbygger dør. Danmark gennemgår en kongeløs tid, hvor der bliver bygget hundredevis af borge.
Efterbehandling
De syv dødssynder i dagens samfund; Hvilke tegn i vores samfund er der på, at vi kulturelt har levn fra Middelalderen? Vi skal arbejde med at oversætte de syv dødssynder til en nutidskontekst. Arbejde kreativt i form af dramatiseringer, lerkreationer eller anden tre dimensionel visuel kommunikation.
Formål
Eleverne trækker hver en pung, der udgør deres skæbne og samfundsrolle. Via rollespil undrer vi os over kristendommens rolle, samfundsstruktur, social mobilitet og livet med de syv dødssynder. Middelalderen er en tid der leder frem til store kulturelle, religiøse og politiske forandringer. Vi forbinder fortiden med nutiden, og ser på hvor vi er på vej hen i dag.
Praktisk information
Se flere detaljer
900,- pr. klasse (Momsfrit)
1100,- pr. klasse (Momsfrit)
1350,- pr. klasse (Momsfrit)
1 time kr. 900. Som ovenstående beskrivelse.
1,5 time kr. 1.100. Er det samme som forløbet på 1 time med bedre tid til fordybelse i de enkelte stop.
2 timer kr. 1350. Er det samme som forløbet på 1 time inklusiv historien om Dannebrog, der faldt ned fra himlen samt en kronologileg, hvor eleverne samarbejder om at sætte middelalderen som periode på en tidslinje. Hvor lang er middelalderen sammenlignet med stenalderen?
Af pædagogiske og fysiske årsager kan der maksimalt deltage 25 elever pr. forløb. Lydkulissen er intens, og udstillingen er indrettet, så der kun er plads til 25 elever der modtager undervisning ad gangen.
Se flere detaljer
Vælg mellem 1 time, 1½ time eller 2 timer.
Se flere detaljer
Ankomst til museet
Kom i god tid.
Meld jeres ankomst ved billetsalg.
Benyt garderobe-burene til overtøj, skoletasker, mad, drikke og slik, som må ikke må medtages i udstillingsområderne.
Frokost
I er velkommen til at spise jeres medbragte mad i vores madpakkerum, som findes i forlængelse af museets garderobe. Når vejret tillader det, er I også velkommen til at nyde den smukke natur og sidde udenfor.