BERUSELSE

Beskrivelse

BERUSELSE - En forestilling der bryder tabuet

Det som alle ved, men ingen siger
Vi ser det. Men vi nævner det ikke. Som en usynlig elefant i rummet alle mærker, men ingen nævner, lader vi alkoholmonstret – misbruget – fylde. I BERUSELSE møder vi faderen; helten, ham den sjove, pæne og gode mand, som “bare” drikker lidt for meget. Moderen forsøger at få det hele til at hænge sammen. Hun fejer det unævnelige væk – for med et stykke hjemmebagt kage kan selv den værste situation forsødes. Lillebror er flov – han forstår ikke, at ingen indrømmer, at noget er galt. Storesøster er 12-tals pigen – perfektionist til fingerspidserne. BERUSELSE viser, hvor svært det er at bryde et tabu, som har taget bo i krop og sjæl. Med latter som absurd forløsning kigger vi ind i familien og kommer tæt på co-alkoholikerne.

 

Formål

at eleverne får et indblik i hvordan alkoholisme kan påvirke familiedynamikken, og hvordan problemer forbliver problemer når vi ikke italesætter dem. 

at øge opmærksomheden på de med-afhængiges vilkår, at danne grundlag for de svære samtaler om at stå et sted i livet, hvor man ikke selv har kontrollen. 

at forestillingen kan være en vej til at bede om hjælp, eller hjælpe nogen, der ikke selv kan. 

at hjælpe til at bryde tabuer. 

Sted
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3-5, Godsbanen
8000 Aarhus C
Undervisningsmateriale
Tilmelding