Hovedbiblioteket på Dokk1

Præsentation

Hovedbiblioteket på Dokk1 understøtter fortællinger, læring, oplevelser og leg. Der er fokus på mediekompetencer, digital dannelse, læsning og udforskning af it-teknologier.

Børn og familier er ét af Dokk1’s væsentligste indsatsområder. Områderne på Niveau 2 er indrettet som store legeværksteder, så de appellerer til leg, læring, fælles oplevelser og fortællinger for børn og voksne. Der er mulighed for at være aktive sammen, eller bare at slappe af og se ud over vandet.
Alle børneområderne i Dokk1 er for børn, familier, dagtilbud og skoler, og inviterer til at gå på opdagelse i de forskellige medier, spille spil, lære, lege, klæde sig ud.

Der er et særligt område for de 0-3 årige, hvor de små kan udfordres på deres motoriske og sanselige evner samt finde pegebøger at kigge i. På det interaktive gulv kan børnene træne koordinations- og samarbejdsevner, og i Æsken er der plads til leg, fysisk udfoldelse og mere larmende aktiviteter. Udklædningshjørnet giver muligheder for at sætte fantasien og rollelegene i gang, og hvis man har en lille ingeniør gemt i sig, kan man kaste sig over legebordene med magnetklodser.

Den medbragte mad kan nydes i det dertil indrettede spiserum, hvor der findes mikrobølgeovn, håndvask samt højstole til de mindste. Bag spiseområdet er der toiletter med pusleplads og et mindre rum til parkering af klapvogne. I indretningen af Dokk1 er der lagt vægt på at lette adgangsforholdene for brugere med barne- eller klapvogne – via adgang med elevator og ramper.

Legepladsen, Kloden, der befinder sig hele vejen rundt om Dokk1, er også et besøg værd.

Du kan se vores kataloger over tilbud til grundskolen her.

Kontakt
Mikkel Gammelgaard
41 85 65 04
DOKK1 (Hovednummer)
89 40 92 00

Forløb udbudt af Hovedbiblioteket på Dokk1

Dagtilbud

Grundskole