Aarhus Teater

Præsentation

Aarhus Teater er Danmarks største landsdelsscene med fire faste scener: Store Scene, Scala, Stiklingen og Studio. Vi har i gennemsnit et publikum på ca. 100.000 årligt heraf knap 40.000 unge under 25 år. Vi er 110 faste medarbejdere foruden et større antal gæster. Teatret arbejder desuden tæt sammen med Skuespilleruddannelsen og Dramatikeruddannelsen, som er beliggende i Teatergaden.

Pædagogisk profil

AARHUS TEATER LÆRING
Aarhus Teater har en læringsafdeling med kompetente undervisere, der arbejder i mellemrummet mellem skole og teater. Aarhus Teater Læring tilbyder en række teaterpædagogiske tilbud til skoler i grund- og ungdomsuddannelserne, tilbud som for en stor dels vedkommende er læringsmålsstyrede.  Lærere og deres elever kan deltage i teater- og skriveværksteder, lærerkurser, undervisningsmaterialer, møde med skuespillere og rundvisninger. Herudover tilbyder Aarhus Teater billige ungdomsbilletter til skoler til kun 60 kr. til alle teatrets forestillinger mandag - torsdag (Narnia skoleforestillinger koster dog kun 50 kr.).

En tur i teatret kan være med til at skabe øget trivsel i klassen. Men, som flere forskningsresultater viser, kan inddragelse af scenekunst i undervisningen være med til at skabe øget læring, lige som det fremgår af forskningen, at æstetiske lærerprocesser en klar effekt på børn og unges læring - og får dem til at blomstre. Både menneskeligt og fagligt. En tur i teatret kan altså være mere end "flødeskum" i en travl skoledag.

Se vores skolebrochure online
Få tilsendt vores skolebrochure

Kontakt
Aarhus Teater LÆRING
Pædagogisk kontakt / bestilling af værksteder
Aarhus Teater Billetservice
Bestilling af billetter og rundvisning (IKKE værksteder)
70 20 42 92
Træffetid Mandag - fredag kl. 12-16

Forløb udbudt af Aarhus Teater

Dagtilbud

Grundskole

Ungdomsuddannelse

Kursus