Musiklærerdag 2019

Beskrivelse

Elektronisk lydmaling og computer-jam med Anders Boysen

Kan man male med en lyd? Ja det ka’ man da’! Her på dette kursus, skal vi arbejde med elektroniske musikprogrammer som værktøj til at male lydbilleder med. Det lyder lidt langhåret, men det behøver det altså ikke at være.

Ideen til dette modul udspringer fra den virkelige verden.

Med udgangspunkt i spørgsmålet fra kristendomstimen: Hvordan ser sjælen ud? Så lavede 5.årgang en tegning af sjælen. Efterfølgende forsøgte vi, fælles på klassen, at beskrive sjælen med lyd ved hjælp af synthesizere og optageprogram. Næste fase bestod i, at eleverne selv skulle klippe lyd i stykker og bruge effekter, til at beskrive deres billede af sjælen. Det gav mange gode bud på hvordan et billede kan lyde.

Og det er bl.a. dét, vi skal prøve på dette modul. Du behøver overhovedet ingen erfaring i at lave musik på computer, men blot have lyst til at lege med lyd.

Sidst i kurset vil vi forsøge at lege lidt med computeren som sammenspilsinstrument og lege lidt med nogle af de muligheder der ligger i at kombinere computeren med andre instrumenter.

Vi arbejder i gratis, cloud-baserede programmer, så du skal blot medbringe en computer (Mac eller PC). Desværre kan programmerne ikke køre på iPad, så sådan en kan IKKE bruges.

Forplejning

Med frokost.

Kontakt
Anne-Mette Agerschou Ellegård
Sekretær
26117782
Sted
Præstemarkskolen
Kvottrupvej 9
8382 Hinnerup
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
04.01.2019