Vaskeworkshop

Beskrivelse

Kom til Store Vaskedag og hør fortællinger om livet i begyndelsen af 1900-tallet

Tag eleverne med på en rejse tilbage til dengang, man ikke havde vaskemaskine og tørretumbler, men derimod vaskede sit tøj i hånden. Tilbage til dengang, hvor det tog lang tid og var et møjsommeligt slid at holde familien med rent tøj.     

Eleverne får selv lov til at prøve kræfter med det hårde arbejde, som foregår i gårdhaven uden for museet, hvor eleverne sammen med museumsfolk vasker tøj med vaskebræt, vaskeheks, vaskevugge, sæbe og lud.                                                              

Klassen deles i to hold. Den ene halvdel vasker tøj, mens den anden halvdel er på besøg på museet, hvor vi går på skattejagt og fortæller historier om livet som vaskekonens børn i begyndelsen af 1900-tallet. Efter en halv time bytter holdene.

Book forløbet her:

Indskoling: http://kvindemuseet.dk/undervisning/grundskole/undervisningsforlob-01/va...

Mellemtrin: http://kvindemuseet.dk/undervisning/mellemtrin/undervisningsforlob/vaske...

Formål

Kvindemuseet har en omfattende samling af historiske genstande, som har været benyttet i vaskeprocessen. Disse genstande bruges aktivt i undervisningsforløbet. Eleverne vil således få en "hands on" oplevelse af, hvordan man tidligere har vasket tøj. Oplevelsen kan give et fortids-, nutids- og fremtidsblik på et arbejde, som traditionelt set har knyttet sig til kvindekønnet, og på vaskeprocessen, som har ændret sig radikalt gennem de seneste 100 år.

Sted
Kvindemuseet i Danmark
Domkirkepladsen 5
8000 Aarhus C
Undervisningsmateriale
Lærervejledning