Grundskole

Naturens Spisekammer

Billede

Beskrivelse

Naturens Spisekammer er et spændende formidlingsinitiativ. Her får eleverne mulighed for både at lære om jagt og natur samt tilberede en dejlig vildtret, som en afslutning på forløbet. 

Vi tager udgangspunkt i hele fasaner/ænder, som vi kigger grundigt på og anvender brystkødet fra.  

Det er vigtigt at give børnene nogle gode solide naturoplevelser, der appellerer til alle sanser. Dette forløb tydeliggør, at maden har haft et liv, inden det havner i køkkenet. Vi sætter desuden fokus på bæredygtighed og miljømæssige påvirkninger.

Aktiviteter

Vi kan enten være i et madkundskabslokale eller på en bålplads. Hvis det foregår udendørs, skal der være brænde og bålgrej til rådighed. 

Hvis forløbet henlægges til vores dejlige bålhus ved Kalø får i en ekstra dimension. Her er pragtfuld natur og bus 123 kører lige til "døren". Det koster dog lidt ekstra. 

Formål

  • At eleverne får forståelse af vildtets vej fra jord til bord. Hvis vi vil spise kød, er det nødvendigt at et dyr lader livet. Vi taler også om bæredygtighed og dyrevelfærd.

Praktisk information

Forløbstype
Forløb med formidler
Målgruppe
0. klasse
1. klasse
2. klasse
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Fag
Biologi
Madkundskab
Natur/teknologi
Pris
2750 kr. pr. forløb
Inklusiv moms
Antal
30
Periode
Hele året
Skjul detaljer

Prisen inkluderer cirka tre timer med naturvejleder Karsten Jensen samt ænder/fasaner og ekstra vildtkød. 
Hvis I ønsker at forløbet skal foregå i Danmarks Jægerforbunds bålhus ved Kalø, skal dette bookes særskilt. Det koster 600 kroner og skolen skal selv dække denne udgift.



 

Varighed
3 timer
Emneområde
Hytter og lejrskoler
Natur, friluftsliv og udeskole
Naturvidenskab

Vildt kogebog