Naturens Spisekammer
Beskrivelse
Naturens Spisekammer er et spændende formidlingsinitiativ. Her får eleverne mulighed for både at lære om jagt og natur samt tilberede en dejlig vildtret, som en afslutning på forløbet.
Vi tager udgangspunkt i hele fasaner/ænder, som vi kigger grundigt på og anvender brystkødet fra.
Det er vigtigt at give børnene nogle gode solide naturoplevelser, der appellerer til alle sanser. Dette forløb tydeliggør, at maden har haft et liv, inden det havner i køkkenet. Vi sætter desuden fokus på bæredygtighed og miljømæssige påvirkninger.
Aktiviteter
Vi kan enten være i et madkundskabslokale eller på en bålplads. Hvis det foregår udendørs, skal der være brænde og bålgrej til rådighed.
Hvis forløbet henlægges til vores dejlige bålhus ved Kalø får i en ekstra dimension. Her er pragtfuld natur og bus 123 kører lige til "døren". Det koster dog lidt ekstra.
Formål
- At eleverne får forståelse af vildtets vej fra jord til bord. Hvis vi vil spise kød, er det nødvendigt at et dyr lader livet. Vi taler også om bæredygtighed og dyrevelfærd.
Praktisk information
Se flere detaljer
Prisen inkluderer cirka tre timer med naturvejleder Karsten Jensen samt ænder/fasaner og ekstra vildtkød.
Hvis I ønsker at forløbet skal foregå i Danmarks Jægerforbunds bålhus ved Kalø, skal dette bookes særskilt. Det koster 600 kroner og skolen skal selv dække denne udgift.
Vildt kogebog