Gratis

Formidlingskoncert: The Swing Era

Beskrivelse

I godt selskab med Fitzgerald, Basie, Ellington, Holiday - og Stentoft!

Aarhus Jazz Orchestra inviterer udskolingselever til generalprøve på koncerten "The Swing Era" med solist Live Foyn Friis og dirigent Jesper Riis.

Koncerten "The Swing Era" er en del af Århundredets Festival 2019, som denne gang har sat fokus på Mellemtiden (1918 - 1939). The Swing Era definerer perioden fra 1930'erne og til efter 2. verdenskrig, hvor noget af den mest revolutionerende swingmusik for første gang så dagens lys i USA. Store legender som Duke Ellington, Billie Holiday, Count Basie og Ella Fitzgerald blev toneangivende for perioden. Herhjemme blev nogle af de største revyviser af komponister som Aage Stentoft og Kai Normann Andersen skrevet på denne tid.

Selv om swing og revyviser er to vidt forskellige verdener, har de alligevel det til fælles, at de afspejler stor kunstnerisk udvikling midt i mørke tider. Koncerten vil være bygget op omkring de største artister fra The Swing Era, men med afstikkere til den danske visetradition.

Arrangementet starter med en kort introduktion til musikken og perioden.

Formål

  • At opleve musikhistorisk formidling fortalt direkte gennem musikken. Med koncerten får eleverne en oplevelse af musikken skrevet i en tid, hvor swingmusikken var på sit absolut højeste i USA, og hvor danske vise- og revykomponister skrev klassikere, der består den dag i dag - alt sammen på trods af uroligheder som følge af bl.a. Depressionen og 2. verdenskrig.
     
  • Koncerten giver et billede af effekten og vigtigheden af kunst og kultur, særligt i perioder præget af krise, utryghed og voldsom uro.
Sted
Atlas
Vester Allé 15
8000 Aarhus C
Tilmelding

Tilmelding foregår pr. mail til mathilde@ajazz.dk. Skriv venligst følgende oplysninger i mailen:

  • Skole og klassetrin
  • Antal deltagende elever
  • Navn, telefonnummer og mailadresse på deltagende lærer

Pladser tildeles efter først til mølle.

Tilmeldingsfrist
07.02.2019