Det Vilde Vikingeliv

Beskrivelse

Mulige poster som aftales under tilmelding:

  • Bueskydning: Eleverne lærer at skyde med bue og pil. De opnår en forståelse for jagtens vigtighed i vikingetiden.
  • Kampsport: Eleverne lærer at kæmpe med sværd, skjold og økse. Der tages udgangspunkt i body-mechanics, kontrollerede slag og spændende alternative fysiske lege.
  • Madlavning: Ved denne post skal der laves fladbrød med sæsonens vilde urter. Fladbrødet bliver lavet over bål.
  • Dissektion: Hvis muligt, slagtes en af Natursamarbejdets haner og eleverne prøver kræfter med dissektion af en hønsefugl. Samt får de mulighed for at tilberede kødet over bål.
  • Karte/filte: Eleverne karter og filter uldbolde og lærer om uldets vigtighed i vikingetiden.
  • Tænde bål med ildstål: Eleverne prøver kræfter med at tænde bål med ildstål og lærer at bygge et miljørigtigt bål som sparer brænde. Her lærer de også at kløve brænde.

Vi anbefaler at man maks. vælger 4 poster. Nogle af posterne kan kun foregå på Natursamarbejdet, mens andre kun i Lisbjerg Skov.

Det Vilde Vikingeliv i Lisbjerg bliver afholdt d. 2. oktober 2018, 11. oktober, 3. april 2019 og 30. april 2019.
OPDATERING: Grundet stor interesse, afholdes aktiviteten i Lisbjerg også d. 20. november 2018, 7. maj 2019 og 14. maj 2019. Aktiviteten her bookes efter først til mølle princippet.

Det Vilde Vikingeliv kan bookes hele året rundt på Natursamarbejdet - dog med færre klasser.

Ring og hør nærmere.

Formål

Formålet med aktiviteten er at give eleverne et indblik i vikingetidens praktiske opgaver igennem en udeskoledag fra 10:00 til 14:00. De stifter bekendtskab med forskellige poster, som de sammen med deres kammerater skal udføre og derved opnår en forståelse for ikke blot den givne opgave, men også klassens fællesskab. Der prøves kræfter med madlavning, bueskydning, kampsport og dissektion af hane eller en vildfugl.

Udeskoledagen giver eleverne læring om primitive opgaver som først og fremmest giver dem en oplevelse de aldrig vil glemme. En lille hands-on forsmag på vikingetiden, som de kan tage med tilbage til klasselokalet.

Sted

I Lisbjerg Skov foregår Det Vilde Vikingeliv på:

Elevvej
8200 Aarhus N
Lisbjerg Skov

Lisbjerg Skov fra Elevvej
Ved indkørsel til Lisbjerg Skov fra Elevvej findes der en p-plads. Der er skilt mod Lisbjerg Skov og Elevvej nr. 23. Følg grusvejen fra p-pladsen ca. 200 m. mod nord. Hvor vejen deler sig - følges vejen til højre forbi en rød bom. Grejbasen ligger på venstre side efter ca. 200 meter. Det er muligt at få åbnet bommen, hvis der er handicappede med til arrangementet – kun af- og pålæsning er tilladt ved grejbasen (som er det høje trætårn).