K-teorien - mistroisk drama om konspirationer

Forestillingen K-teorien på Teatret Svalegangen

Beskrivelse

HVIS DU TVIVLER PÅ ALT OG ALLE, KAN DU SÅ STOLE PÅ DIG SELV?

Alex har det hele. Karriere, familie, det rigtige hus i den rigtige bydel, i den rigtige by, men en familietragedie slår det hele ud af kurs, og Alex's verden bliver med et uoverskuelig, kaotisk og truende. I et desperat forsøg på at samle stumperne til et meningsfyldt verdensbillede glider Alex ind i et univers af letkøbte forklaringer, vrangbilleder og konspirationsteorier. Snart er hele hendes eksistens et selvforstærkende ekkokammer af magtsyge regeringssammensværgelser, hvor ingen forklaring eller teori er for langt ude. 

Til december vender Von Baden tilbage til Teatret Svalegangen med et moderne og mistroisk drama om konspirationsteorier. Teorierne fascinerer og tiltrækker. De tilbyder en forenklet, fortryllende og måske fordelagtig udlægning af verden. Men de kan også manipulere hele befolkningsgrupper, påvirke realpolitik, øge polariseringen og undergrave sammenhængskraften. 
 

PSEUDOSANDHEDERNES MØRKE

For Alex er det lige meget om det handler om frimurere, månelandingen, årsagen til tvillingetårnenes kollaps, eller at jorden i virkeligheden er flad. Det er en nedadgående spiral uden ende, og Alex tvinges til at vælge mellem at tage kampen op mod fake news og konspirationer eller at lade sig opsluge af pseudosandhedernes mørke. For hvis du tvivler på alt og alle, kan du så stole på dig selv?

Formål

- At eleverne under og efter forestillinger skaber en refleksionsrum om konspirationsteoriernes appel

- At eleverne får en forståelse for de følelsesmæssige sider ved vores forhold til konspirationsteorier

- At eleverne får et afsæt til at diskutere de samfundsmæssige og historiske perspektiver i dannelsen af konspirationsteorier

Sted
Teatret Svalegangen
Rosenkrantzgade 21
8000 Aarhus C

Store Sal