Breaking news - eksplosiv mediesatire

Forestillingen Breaking news på Teatret Svalegangen

Beskrivelse

ER DET BREAKING?

Nyhedsmøllen ruller som aldrig før. Dag ud og dag ind strømmer de ind og lægger sig øverst i vores feeds. Men er det breaking, når et præsidentfly letter fra Københavns Lufthavn? Tænder vi mere på hurtige klikbaskere frem for væsentlige nyheder, eller kan vi ikke længere skelne? BREAKING NEWS er en eksplosiv mediesatire, der i bedste Breaking News-stil bryder sendefladen og sætter spørgsmålstegn ved nutidens medier og os som medieforbrugere.

Guldklumpen er lige blevet puttet. Endelig voksentid med hver deres smartphone foran stuens midtpunkt – et 50 tommer 4K Ultra HD Smart TV. Trumps seneste tweet, Ubåds-Madsen og reportere der spørger ”hvad følte du?” står knivskarpt foran Rasmus og Gitte. Men hvordan kaperer det unge par strømmen af overskrifter og politikere, som igen diskuterer i munden på hinanden? 

BENHÅRD OVERLEVELSESKAMP

Engang var konkurrencen mindre, analysen og perspektivet større. I dag skal nyhedsstoffet fascinere, forarge og være relaterbart – helst 24-7. Men er vi ved at nå grænsen for, hvor letfordøjelige nyheder kan være? Er politikerne langsomt begyndt at efterabe mediernes sort/hvide overskrifter? Og hvad sker der med os borgere, når vi ikke længere kan se forskel på, hvad der er fake, breaking eller propaganda? BREAKING NEWS optrævler dagens digitale magtarena og vækker bogstavelig talt nyhedsstrømmen til live i en helt almindelig dansk stue. Forvent en eksplosion af alvorlige, absurde og komplet ligegyldige nyheder i denne foruroligende og en lille smule vanvittige satire. Det er (really) BREAKING NEWS!

Formål

- At eleverne får et alvorligt og absurd udgangspunkt for at diskutere mediebilledet lige nu

- At eleverne bliver inspireret til en dybere personlig refleksion om sig selv som medieforbrugere

- At eleverne stifter bekendskab med begreber som fake, breaking og propaganda nyheder 

Sted
Teatret Svalegangen
Rosenkrantzgade 21
8000 Aarhus C