Teaterfestival

01.03.2018

Aprilfestivalen d. 16. – 22. april 2018 – teater for små og store i Syddjurs Kommune. I weekenden d. 19. – 22. april spilles der forestillinger i Rønde og Ebeltoft, mens der i løbet af ugen inden da er scenekunst for børn og unge rundt om i Syddjurs Kommune - med et par afstikkere til Aarhus.

Lige nu er 107 børne- og ungdomsteatre med 165 forskellige forestillinger tilmeldt den årlige Aprilfestival, som Syddjurs Kommune i år lægger lokaler til, mens Teatercentrum står for planlægningen af festivalen. Teatercentrum er et kompetencecenter for udbredelse og formidling af scenekunst for børn og unge under Kulturministeriet.

Det er formålet, at alle børn i kommunen skal se en forestilling i løbet af ugen, hvor forestillingerne spiller lokalt på daginstitutioner, skoler og andre spillesteder. Hele Danmarks befolkning har så mulighed for at se gratis forestillinger i weekenden, hvor festivalen byder på scenekunst i Rønde og Ebeltoft. De sidste detaljer i programlægningen er ved at falde på plads, og fra ca. d. 15. marts vil hele programmet samt billetinformation kunne ses på hjemmesiden: http://www.aprilfestival.dk

Børnekulturhuset står som formidler af de forestillinger, som spiller i Aarhus Kommune. Flere af forestillingerne spiller ude på skolerne, mens andre vil blive udbudt til teaterkontaktlærere og ULF-ambassadører, idet de spiller på Brobjergskolen i dagene 16. – 19- april.