Kom til generalprøve på The Swing Era

The Swing Era - Aarhus Jazz Orchestra

Af Aarhus Jazz Orchestra - 28.01.2019

Aarhus Jazz Orchestra inviterer udskolingselever til generalprøve på koncerten "The Swing Era" med solist Live Foyn Friis og dirigent Jesper Riis d. 28. februar kl. 13-14 på Atlas, Aarhus.

I godt selskab med Fitzgerald, Basie, Ellington, Holiday - og Stentoft!

Koncerten "The Swing Era" er en del af Århundredets Festival 2019, som denne gang har fokus på Mellemtiden (1918 - 1939). The Swing Era definerer perioden fra 1930'erne og til efter 2. verdenskrig, hvor noget af den mest revolutionerende swingmusik for første gang så dagens lys i USA. Store legender som Duke Ellington, Billie Holiday, Count Basie og Ella Fitzgerald blev toneangivende for perioden. Herhjemme blev nogle af de største revyviser af komponister som Aage Stentoft og Kai Normann Andersen skrevet på denne tid.

Selv om swing og revyviser er to vidt forskellige verdener, har de alligevel det til fælles, at de afspejler stor kunstnerisk udvikling midt i mørke tider. Koncerten vil være bygget op omkring de største artister fra The Swing Era, men med afstikkere til den danske visetradition.

Arrangementet starter med en kort introduktion til musikken og perioden.

Koncerten finder sted her:
28. februar kl. 13-14 på Atlas, Vester Allé 15 i Aarhus C. Tilmelding påkrævet.

Yderligere information
Koncerten er for elever i 7.-10. klasse. Der er begrænset antal pladser til koncerten. Pladserne fordeles efter "først til mølle"-princippet. Tilmelding foregår pr. mail til mathilde@ajazz.dk senest 26. februar. I mailen inkluderes følgende: - Skole - Klassetrin - Antal elever + lærere - Navn, mailadresse og telefonnummer på kontaktlærer