HABIBI

Beskrivelse

Vinder af Danske Dramatikeres Manuskriptpris for børne- og ungdomsteater 2017

Sara er en dansk pige på 16 år. Hun bor sammen med sine forældre på en villavej og bruger sin tid på skole, veninder og kor.

En helt almindelig morgen vågner Sara op og kan kun tale arabisk. Hun tænker på dansk og forstår kun dansk – men ordene der kommer ud af hendes mund, de er arabiske.

Det er ikke normalt! Det er uforklarligt. Hvad sker der? Alle dem hun elsker bliver bange for  hende.

For hvem er Sara?

Er hun ved at blive radikaliseret? Er hun spion for CIA? Konverteret? En wanna-be-araber? Vil hun bare have opmærksomhed?

Sara er med ét fremmed i sit eget liv. Alt er ude af kontrol, og hun har ikke længere noget at miste.

Habibi er et eventyr om identitet, forskelle og frygt. Om hvad der sker, når angst og mistro rykker ind i samfundet, ind I familien, ind i individet.

(Sproget i Habibi er hovedsageligt dansk, med bidder på arabisk)

Anmelderne skrev:

"Habibi er rasende relevant teenageteater for alle" (Lise Majgaard, Kristeligt Dagblad)

★★★★★ "Rummet emmer intensitet og nærvær. Non stop i 60 minutter (...) en fremragende tekst."(Kirsten Dahl, Aarhus Stiftstidende)

"Den filmiske iscenesættelse holder energien oppe, mens den smukke sang, det danske og arabiske sprog og det tydelige billedsprog gør kraftige indtryk."(Morten Hede, Teateravisen)

★★★★ "en smukt beskrevet fortælling, stærkt skuespil, latterudbrud – og jordens mest irriterende dørklokke."(Caroline Schrøder, Ungt Teaterblod)

"Opgang2 Turnéteater (...) har et imponerende greb i de unge - gammeldanske og nydanske unge af alle slags." (Anne Middelboe Christensen, Information)

Formål

Skaber debat om sprog, identitet og fremmedangst. Forestillingen berører temaer som identitetsskabelse og tilhørsforhold i unges liv og rammer alle unge på tværs af køn, alder og etnicitet.

Sted

Turnéforestilling - vi kommer til jer. 

Undervisningsmateriale
Til forestillingen er udarbejdet et idékatalog til aktiviteter med eleverne før og efter mødet med HABIBI. Kataloget giver dig også en introduktion til undervisningsplatformen blok2.dk.