TESE TALKS: KØN

Beskrivelse

Er spørgsmål om køn endeligt afklarede? I England kan du fx vælge mellem 71 køn, når du opretter en Facebook-profil. Måske betyder det, at køn eksisterer i frit flydende kategorier, du kan vælge til efter behag. At vi kan læne os tilbage og nyde frugterne af kønskampen sammen. Eller måske er der stadig kønsspørgsmål, der er ubesvarede. Hvor står kønskampen i det 21. århundrede?

Mød Geeti Amiri, forfatter og debattør, DR, Christian Groes, lektor i interkulturelle studier og Tone Frank Dandanell, ph.d. i filosofi.

Arrangementet er en del af vidensfestivalen 'Rethink Reformation', som markerer jubilæumsdagen for 500-året for Reformationen. På dagen (d. 31. oktober), vil der være andre spændende arrangementer, som kunne have interesse i undervisnings øjemed. Se link til festivalen nedenunder. 

www.RethinkReformation.dk

Formål

Eleverne kan med dette arrangement, stifte bekendskab med kønsspørgsmål og tanker om samfundets kønskampe - både historisk set og i det 21. århundrede. 

Eleverne får desuden mulighed for at reflektere over samspillet mellem fortid, nutid og fremtid samt over mennesket som historieskabt og historieskabende.

Debatten kan ydermere give eleverne bud på sammenhænge mellem samfundsforandringer og ændringer i sociale og kulturelle mønstre både nationalt og internationalt.

Sted
Teatergade 1
8000 Aarhus C
Aarhus Teater, Scala
Undervisningsmateriale
Der kan findes undervisningsmaterialer, på nedenstående link.
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
31.10.2017
Tilmelding