Historisk Talkshow med Luther

Beskrivelse

’Her er dit liv, Luther!’ 
Mød Martin Luther, når han er aftenens gæst i et talkshow, der går helt tæt på Reformationens hovedperson. Deadlinevært Niels Krause-Kjær interviewer Luther, der levendegøres af skuespiller Bjarne Henriksen.

I første akt sidder reformatoren i den varme stol. Han konfronteres med sine egne udtalelser, handlinger og holdninger og indvier os i, hvad der var med til at præge hans tid, tanker og liv. Vi skal møde hans nærmeste venner, mest prominente fjender og ikke mindst hans slagkraftige kone, Katharina.

I anden akt lægges Luther tilbage i graven og forskere går på scenen og giver os perspektiv på, hvad vi lige har oplevet. Vi skal møde lektor i religionsvidenskab, Marie Vejrup Nielsen, som analyserer, hvordan Luther bruges i politik og populærkultur i dag og lektor i historie Louise Kallestrup, der sætter os ind i, hvordan Luthers tanker kom til Danmark og forandrede vores samfund. Oplev Historisk Talkshow til endagsfestivalen Rethink Reformation på og omkring Bispetorv den 31. oktober 2017.

Forestillingen er skrevet og instrueret af dramatiker, Bent Nørgaard

Der vil i løbet af dagen, være to forestillinger:

Aarhus Teater, Store Scene:

17:00-19:00

20:00 - 22:00

Arrangementet er en del af vidensfestivalen 'Rethink Reformation', som markerer jubilæumsdagen for 500-året for Reformationen. På dagen (d. 31. oktober), vil der være andre spændende arrangementer, som kunne have interesse i undervisnings øjemed. Se link til festivalen nedenunder.

www.RethinkReformation.dk

Formål

Forestillingen giver eleverne en introduktion til Martin Luthers Reformation, samt hvilke handlinger og begivenheder der kendetegner den.

Eleverne får en forståelse for sider ved den protestantiske kristendom, historiske og nutidige skikkelser og  deres rolle i europæisk og dansk idéhistorie og identitetsdannelse.

Eleverne får desuden viden om hvordan man tværfagligt ser på historiske begivenheder, herunder samspillet religion, kultur og samfund.

Sted
Teatergade 1
8000 Aarhus C
Aarhus Teater, Store Scene
Undervisningsmateriale
Der findes undervisningsmateriale om Reformationen, på Folkeuniversitets hjemmeside.
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
31.08.2017
Tilmelding