Besøg Besættelsesmuseet

Beskrivelse

Museet er lukket frem til april 2020 på grund af ombygning

Besættelsesmuseet finder du i byens gamle rådhus og politistation. Besættelsesmuseet blev i krigens sidste år brugt af det hemmelige tyske politi, Gestapo. Her forhørte og torturerede Gestapo modstandsfolk i de celler og kælderrum, der i dag benyttes som udstillingslokaler. Besættelsesmuseet er en afdeling under Den Gamle By.

Modstand i Aarhus under besættelsen: Den historiske bygning skaber en stemningsfyldt ramme om en udstilling, der fortæller om både dramatiske og fredelige begivenheder fra besættelsestidens Aarhus. Besættelsesmuseets samling rummer blandt meget andet en stor mængde våben, udrustning og andet udstyr, som frihedskæmperne benyttede i kampen mod besættelsesmagten og deres håndlangere. Disse genstande fortæller om modstandsbevægelsens farefulde sabotagevirksomhed, om stikkerlikvideringer og om produktion og distribution af illegale blade.

Udstillingen ’Hverdag og liv‘
Udstillingen fortæller om hverdagen under besættelsen og beskriver almindelige aarhusianeres forsøg på at få hverdagen til at hænge sammen i en tid med varemangel, luftalarmer og spærretid.

Formål

Formidling om livet i Danmark under besættelsen.