Melorme og græshopper i madpakken

16.05.2017

Lækre larver og sprødstegte kryb. Et nyt undervisningsforløb på Naturskolen ved JU Århus giver folkeskoleelever en saftig smagsprøve på fremtidens fødevarer.

Skal man vande en melorm for at få den til at vokse? Og hvor længe skal en græshoppe have på panden, før den er stegt? Nu kan elever i Aarhus og omegn lære om fremtidens fødevarer på Naturskolen i Mårslet.
Insekter er gode for maven og miljøet

Det bliver mere og mere populært at putte insekter i munden, og der er masser af fordele ved de små kryb, fortæller Anne-Marie Thomassen, der underviser i insektdyrkning på Naturskolen.
- Insekter smager for det første godt. De er rige på protein og sunde fedtstoffer, og så er de miljøvenlige at opdrætte. Insekter har altså et stort potentiale som en fast del af vores fødevarer, og udviklingen i brugen af insekter går rigtig stærkt, siger Anne-Marie Thomassen, der står bag det nye undervisningsforløb ”Det kribler i køleskabet.”

Sjovt forløb for alle klassetrin
Forløbet henvender sig til alle folkeskolens klassetrin og giver eleverne mulighed for at lære om fødevareproduktion, bæredygtighed og miljøhensyn på en sjov og anderledes måde, hvor de både prøver kræfter med det daglige arbejde i insektproduktion og smager på slutproduktet – hvis de tør.

- Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, så vi skal producere mere mad, hvis alle skal blive mætte. Samtidig vil vi jo gerne passe på miljøet, og det betyder, at vi bliver nødt til at kigge på andre fødevarer end dem, der kommer fra en ko og en gris eller en helt almindelig hvedemark.