Gratis

Forløb på Historisk værksted

Beskrivelse

Har du planer om en dag eller to med masser af praktisk historisk arbejde, så er Historisk værksted lige stedet.

I en ellers meget teoretisk skole vil børnene hos os opleve en undervisning, hvor teori og praksis kommer til at hænge sammen. Børnene kommer til at hugge brænde med økser, tænde bål med ildstål, snitte med kniv, arbejde med glødende jern, røre ved ’ulækre‘ ting – f.eks. døde kyllinger, lave mad på bål m.m.

Det er spændende at opleve, hvordan børnene i løbet af en dag lever sig ind i aktiviteterne og klarer opgaver, som de ikke selv troede, de kunne. Det er helt tydeligt, at de på Historisk værksted får nogle oplevelser, som de ikke kan få hjemme i klasseværelset. I løbet af dagen vil børnene høre fortællinger om livet i jernalderen eller vikingetiden.

Det er vigtigt, at klassens lærere deltager aktivt evt. sammen med forældre.

Formål

At eleverne får en oplevelse af, hvorledes dagligdagen formede sig i jernalderen/vikingetiden. Gennem arbejdet med kopier af fortidens redskaber genskaber det historiske værkstedsarbejde datidens arbejdssituationer og produkter. Eleverne får gennem egne erfaringer mulighed for at få en direkte oplevelse af forskellige kulturhistoriske sammenhænge og herigennem en dybere forståelse af fortidens betydning for nutiden og fremtiden.