Gratis

Skrol - Byg , Leg og Lær med Kapitelplader

Beskrivelse

På dette kursus bliver I introduceret til en hel ny måde at arbejde på, som er både kreativ og fortællende. Metoden hedder Skrol og er et læringsværktøj, der blander skrot og rolleleg- deraf navnet.

I børnehaver kan kapitelplader både udvide børnenes ordforråd og fantasi og frem for alt give dem stor glæde ved selv at være kreative.

I skolen kan Skrol bruges i mange fag, bl.a. historie, dansk og matematik.

Kurset er både til pædagoger og indskolingslærere.

På en kreativ måde bruger børnene genbrugs- og overskudsmaterialer til at bygge og lave kapitelplader, og med deres helt egen figur, skaber de historier på deres egen kapitelplade. Derefter sættes kapitelpladerne sammen og figurerne rejser nu rundt på hinandens plader og får dermed skabt endnu flere fortællinger.

Det særlige ved Skrol er værktøjets fokus på en praktisk og kreativ måde at skabe historier og fortællinger. Skrols rammer giver børnene mulighed for at lege og eksperimentere med viden og samtidig har undervisere og pædagoger mulighed for at følge børnenes spor og interesser. Et element som gør, at både piger og drenge samt evt. boglig svage børn lettere kan motiveres og få succes oplevelser.

I skolen er Skrol er derfor et oplagt værktøj til også at bruge i understøttende undervisning,  da deres fortællinger og historier nemlig kan bruges som materiale til at øve skrivning, mundtligt fremstillinger og andre former for formidlinger. Børnene bliver dermed på en legende måde producenter og undervisere for hinanden.

Kurset vil indeholde både oplæg om tankerne bag Skrol og dets mange muligheder og kursisterne vil få tid til selv at skabe og bygge en kapitelplade, så I herefter kan arbejder videre med Skrolmetoden hjemme på egen institution.

Introduktion til www.Skrol.dk med videoer, vejledninger , ideer, inspiration m.m

Video
Forplejning

Vi giver morgenmad, men husk en frokostmadpakke.

Sted
Valdemarsgade 1F
8000 Aarhus C.
Børnekulturhuset

lokale 014 i kælderen

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
02.05.2018
Tilmelding