Gratis

Floorball kursus til lærere og pædagoer

Beskrivelse

Bevæg dig for livet Floorball og Dansk Skoleidræt er gået sammen om at udbyde et gratis floorballkursus til lærere og pædagoger i flere forskellige byer i Midt- og Østjylland. 

Deltag i kurset og få mere viden om spillet, øvelser til undervisningen og inspiration til at prøve kræfter med et floorballforløb i idrætsundervisningen.

Motionsfloorball er relevant for alle klassetrin og målgrupper. Derfor udbydes kurset til alle lærere og pædagoger med interesse og nysgerrighed.

 

Floorball stormer frem som holdsport. Flere og flere vælger at dyrke idrætten i en forening og fra 2015 til 2016 er medlemstallet steget med 20 %.

I skolerne er der under navnet skolehockey, blevet spillet floorball i mange år. Det forstår man godt. Floorball har nemlig utrolig mange kvaliteter, som gør floorball til et spil, der er oplagt at inddrage i idrætsundervisningen.

Bevæg dig for livet har udviklet konceptet motionsfloorball, som har styrket de allerede eksisterende kvaliteter i sporten.

Motionsfloorball adskiller sig fra traditionel floorball ved at:

Man spiller 3-mod-3 i stedet for 6-mod-6.

Man spiller med flydende målmand, hvilket samtidig betyder, at målmanden ikke har sikkerudstyr på.

Man spiller på tværs i hallen, 10x20 meter.

Reglerne er reduceret til til fåtal, hvilket gør det nemme at gå til for nybegyndere.

Hvorfor (motions)floorball i idrætsundervisningen?

Spillets niveauintegrerende karakter gør det muligt at blande elever på forskellig niveau - uanset om de har prøvet floorball før eller ej. Der er ikke langt fra nybegynder til øvet, som nogle gange kan være udfordringen i de traditionelle idrætsgrene som fodbold og håndbold.

Piger og drenge kan spille sammen uden problem, da staven som forlænget arm reducerer der fysiske forskellige mellem kønnene.

(Motions)floorball er yderst inkluderende, hvilket gør, at eleverne føler sig betydningsfulde for spillet.

Spillets format gør det muligt at aktivere mange elever på samme tid.

Kontakt
Pernille Johnsen
idrætskonsulent, floorball
79404325
Træffetid 8-16
Sted
Tilst skolevej 13a
8381 Tilst
Tilst Aktiv Center
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
25.09.2017
Tilmelding