Skolekoncerter

Beskrivelse

Forløbet er for hele skolens 3., 4. og 5. årgang, der hver især arbejder med 9 sange i musikundervisningen, som de optræder med sammen på en stor koncertdag. Alle materialer lægges tilgængelige på en server (teksthæfte til børnene, nodehæfte til lærerne samt lydfiler), så de deltagende musiklærere selv kan hente materialet. Al tekst og musik er komponeret og arrangeret specielt til aldersgruppen, så de får den bedst mulige oplevelse af de forskellige musikgenrer.

Børnene indstuderer sangene sammen med deres musiklærer på skolen. Ca. 14 dage inden koncerten får skolen besøg af dirigenten Nikolai Bøgelund og orkestrets pianist, der øver sangene igennem med børnene og forbereder dem på de kommende koncerter. For at projektet skal komme bedst i mål for alle parter, er det vigtigt at eleverne har lært sangene, når dirigent og pianist kommer på besøg. På den måde optimeres forløbet for alle parter, og eleverne får det optimale udbytte.

PÅ KONCERTDAGEN AFHOLDES GENERALPRØVE SAMT TO KONCERTER

09-11.15: Formiddagskoncert 
1 times generalprøve hvor alle børnene øver numrene med Aarhus Jazz Orchestras rytmegruppe (klaver, guitar, bas, perkussion og trommer), samt en formiddagskoncert for alle elever og lærere på skolen.

kl. 19-20.30: Aftenkoncert
En aftenkoncert for forældre, søskende, bedsteforældre og andre interesserede med hele Aarhus Jazz Orchestra (19 musikere).

Koncerterne kan holdes på den enkelte skole, men flere skoler kan også slå sig sammen. Det skaber mulighed for, at børn fra flere skoler møder hinanden og oplever suset, når de - ofte flere hundrede børn - synger sammen med et stort professionelt orkester.

Vær opmærksom på, at tilmelding er for hele skolens 3., 4. og 5. årgang!

Næste skolekoncerter er i maj 2019 med opstart i januar 2019.

Formål

Formålet er at give børnene en anderledes og nærværende oplevelse af den professionelle bigband-musik og af de instrumenter, bigbandet består af. Forløbet skaber et motiverende og inspirerende læringsrum for børnene, der på en sjov og spændende måde udfordrer kreativiteten og introducerer dem for genrerne jazz, blues, funk og latin. I de vante rammer får de muligheden for at udforske musikken, styrke fællesskabet og skabe noget stort i samarbejde med deres kammerater og med professionelle musikere.

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
23.11.2018