Gratis

Hovedet i Havet på forskningsskibet Aurora

Beskrivelse

Din klasse har nu mulighed for at komme ombord på Aurora og opleve forskningsskibet, når det ligger i havn i Aarhus. På besøget vil I:

  • få en rundvisning på forskningsskibet
  • høre et spændende oplæg om, hvad der rør sig under overfladen
  • få mulighed for at 'få fingrene i mudderet' og lave eksperimenter i skibets laboratorier 

Det vil i forbindelse med et besøg om bord på skibet, være en god ide at arbejde med havet i undervisningen hjemme på skolen. Hvis du ønsker inspiration til dette, tilbyder projekt "Hovedet i Havet" tværfaglige undervisningsforløb om alt lige fra tang, plastik og lys i havet til bæredygtigt fiskeri. Alt ligger frit tilgængeligt på projektets hjemmeside. Forløbene er udarbejdet efter de fællesfaglige fokusområder fra Undervisningsministeriet. Alle forløbene er tværfaglige og kan anvendes til undervisning op til den fællesfaglige naturfagsprøve, fællesfaglige uger eller i de enkelte naturfag

Formål

Eleverne vil ombord på forskningsskibet Aurora stifte bekendskab med de teknikker og udstyr skibet rummer, de vil opleve hvordan forskning foregår i den virkelige verden, og få indblik i hvad det egentlig kan bruges til. Eleverne kommer deuden selv til at prøve kræfter med forskningsundersøgelser i skibets laboratorier.  

Vores erfaringer fortæller os, at eleverne får et varigt og positivt indtryk af naturen, når de selv har haft mulighed for at have ”fingrene i mudderet” og opleve hvordan undersøgelser af naturen finder sted i praksis. Det er der en unik mulighed for her.

Sted

Vent på havnekajen indtil I bliver budt velkommen ombord. 

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
30.11.2017