AlfabetMysteriet

Beskrivelse

Årets juleforestilling.

En overraskende fortælling om den magi et helt alfabet kan skabe, når det kombineres på tusindvis af måder. Når alfabetet bliver til ord og ordene bliver til store fortællinger om stærke piger og dygtige drenge, så åbnes en helt ny verden.

En verden tilgængelig for den som vil, lige meget om man får fortællingerne læst højt eller selv læser alle de fantastiske ord.
Har du tænkt over, hvilken betydning bøgerne har haft for din mor, mormor og måske oldemor? Hvem var din farfars store helt derinde i bøgernes uforudsigelige verden?

En fortælling om to meget forskellige kusiner, der i den virkelige verden er langt fra hinanden, men i bøgernes verden finder et fællesskab. Og hvem var Moster Helma og hvilket mysterium har hun efterladt sig?  

Formål

Solveig er trykket af hverdagen derhjemme og i skolen. Solveig læser ikke særlig godt, og hun gider da heller ikke at læse de åndssvage bøger. Side op og side ned bare med bogstaver. Keeedeligt! Men heldigvis findes der personlige bogféer. En der kan gøre tegn til ord, så ordene faktisk får mening. Lige meget hvor hurtigt eller langsomt man læser dem. På den måde kan bogféer være med til at løse alfabetmysteriet og åbne en dør ind til de nedskrevne fantasiers verden. En dag møder Solveig bogféen Liv, men kan Liv hjælpe Solveig?

 

Undervisningsmateriale
Der udarbejdes undervisningsmateriale til forestillingen.